Kuhinjski pult

Porfir

Porfir – kombinacija tlakov

Teraco

LITI TERACO

Teraco (it. Terrazzo) je umetno narejena kamnita površina, katero vlivamo v prej pripravljeno armiranobetonsko podlago. Ta podlaga mora biti pravilno dilatirana ter trdna (beton doseže prvotno trdnost v 28 dneh) . Teraco sestavlja zmes delcev naravnega kamna ter cementa, kateri služi kot vezivo. K delcev naravnega kamenja se lahko dodajamo tudi delce stekla ali morskih školjk. V mešanico teraca ter cementa se lahko doda tudi barvilo s katerim lahko dosegamo svetlejše ali temnejše barvne odtenke. Po vlitju je treba počakati, da se teraco utrdi. Po utrditvi se prične faza brušenja. Brusi se lahko do tako imenovanega »mat glanca« ali polirane površine. Teraco lahko srečamo v starejših stavbah, nakupovalnih centrih, šolah, garažah,…

PRANI TERACO

Pri pranem teracu gre za podoben postopek, kot pri litem teracu. Vendar se prani teraco ne brusi vendar se opere oziroma spere preden se dokončno posuši. Na koncu postopka pridobimo hrapavo oz. protizdrsno površino, katera je primarna za pločnike okoli hiše ter zunanje stopnice, dostavne rampe,…

TERACO VELIKE TER MANJŠE PLOŠČE

Teraco lahko tudi položimo v ploščah dimenzij 50*30 cm, 60*30 cm, 60*40 cm, 30*30 cm, 40*40 cm, 60*60 cm ter 50*50 cm. Kadar bi izbrali zgoraj navedene mere ter ustrezen barvni odtenek, lahko zagotovimo enak barvni odtenek stopnic ali polic, katere na ustrezno mero izrežemo iz velikih plošč dimenzij 305*125 cm ali 305*140 cm.

TERACO IZDELKI

Teraco izdelki so unikati, saj je vsak izdelek narejen ročno. Teraco izdelki se vlijejo v modele ter se po določeni dobi sušenja zbrusijo ali spolirajo. V našem podjetju vlivamo različne unikate. Najpogosteje pa vlivamo pitnike ter klopi.

ZANIMIVOSTI

Vsak teraco s staranjem ter čiščenjem pridobiva skozi leta svojo veličastno podobo.

Teraco je možno prebrusiti in s tem ponovno pridobiti teksturo ter barvo strukture (Naše podjetje se ukvarja tudi s to dejavnostjo).